Bestuurder kijkt even op telefoon en knalt tegen boom

Bestuurder kijkt even op telefoon en knalt tegen boom

Geplaatst op 13 november 2022, om 11:14 uur

NIJMEGEN – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Weijbroekweg in Nijmegen. Hierbij raakte een huurauto van MyWheels total loss.

Het ongeval gebeurde rond 01.30 uur. Getuigen zagen hoe twee personen uit de auto stapten en weg liepen. Na het uitstappen moest een persoon overgeven. Bij aankomst van de politie waren de twee personen al weg. Niet veel later kwamen er twee mannen aanlopen en stopte bij de auto. Eén persoon vertelde dat hij gereden had en alleen in de auto zat. De politie vertrouwde dit niet, aangezien hij slechts lichte verwondingen aan de arm en schouder had.

De man verklaarde bij de politie dat hij 60KM per uur reed en eventjes op zijn telefoon keek waarna hij het macht over het stuur verloor, op een boom klapte en vervolgens stukje verder achter uit tot stilstand kwam. De weg Weijbroekweg naar de IJpenbroekweg was daardoor tijdelijk afgesloten waardoor auto verkeer om moest rijden via de Broekstraat.

Foto’s: Jesse van den Hater