Auto vliegt in brand na politieachtervolging in Breda

Auto vliegt in brand na politieachtervolging in Breda

Geplaatst op 11 november 2022, om 09:36 uur

BREDA – Een automobilist is donderdagnacht gewond geraakt bij een politieachtervolging door Breda. De bestuurder van de auto negeerde rond twee uur een stopteken dat hij van de agenten kreeg. De auto crashte op de Rithsestraat en vloog daarna in brand.

Volgens de politie duurde de achtervolging slecht enkele minuten. De bestuurder ging er op hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging stopte te bestuurder zijn auto om de bijrijder uit te laten stappen. De politie heeft de bijrijder aangesproken, maar is volgens de politie geen verdachte.

De bestuurder raakte gewond aan zijn rug en is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. “De man is verdachte en zal na behandeling aan zijn verwondingen gehoord worden en mogelijk worden aangehouden.” De agenten wilden de bestuurder aanhouden omdat ze vermoedden dat er met de auto drugs werd vervoerd. De man weigerde een alcoholtest te laten afnemen.

Foto: Politie Markdal