Auto komt vast te zitten op overgang en wordt geramd door trein

Auto komt vast te zitten op overgang en wordt geramd door trein

Geplaatst op 11 november 2022, om 11:15 uur

PRINSENBEEK – In het Noord-Brabantse Prinsenbeek heeft een trein op een overweg een auto geramd. De auto met aanhanger was blijven steken op de overweg. De automobilist wist op tijd uit de auto te komen, niemand is gewond geraakt, melden spoorbeheerder ProRail en een woordvoerder van de politie.

Het ongeval vond plaats op de Spoorstraat. In de passagierstrein zaten 120 mensen. Ook onder hen zijn geen gewonden, zegt een woordvoerder van ProRail. Zij worden geëvacueerd met een andere trein.

De trein raakte door het ongeval beschadigd. Gekeken wordt of de trein zelfstandig verder kan rijden. Door de aanrijding is ook schade aan het spoor ontstaan die moet worden hersteld, aldus ProRail. Daardoor is geen treinverkeer mogelijk tussen Breda en Lage Zwaluwe. Volgens de site van de NS rijden ook op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam Centraal en Breda geen treinen door de aanrijding. Hoelang het duurt voordat de schade is hersteld en het treinverkeer kan worden hervat, is nog onduidelijk.

Foto: Twitter/Jolanda

Door: ANP