Nederlands stel opgepakt: laat baby achter in Spaanse hotelkamer

Nederlands stel opgepakt: laat baby achter in Spaanse hotelkamer

Geplaatst op 8 november 2022, om 22:34 uur

MALAGA – Een Nederlands stel dat op vakantie was in Malaga, is gearresteerd door de lokale politie na een melding dat ze hun zes maanden oude baby’tje alleen in hun hotelkamer hadden achtergelaten.

Het stel waren uit eten in de Zuid-Spaanse stad en lieten hun kindje allen. Dat melden verschillende Spaanse media. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten niet bekend te zijn met de kwestie, het heeft geen verzoek om consulaire bijstand gekregen. „Als we dat alsnog ontvangen, zullen we die verlenen”, zegt een woordvoerder. Voor Nederlandse verdachten in het buitenland is het niet verplicht bijstand van Buitenlandse Zaken te vragen.

Toen het personeel erachter kwam dat de baby alleen op de kamer was, werd de politie ingeschakeld, meldt onder andere de Spaanse krant El Debate. Daarop werd meteen een onderzoek ingesteld. Al snel werd duidelijk dat de het Nederlandse stel naar een restaurant in het centrum van de stad waren gegaan. Hun baby was al die tijd alleen in de hotelkamer.

De ouders hadden een babyfoon met beeld in hun accommodatie geplaatst om zo hun zoon van een half jaar oud in de gaten te kunnen houden. De twee zijn daarop gearresteerd als verdachten van een misdrijf. De verdenking luidt ’het in de steek laten van een minderjarige’, bevestigde de politie in verschillende media. Agenten die waren ingeschakeld door een werknemer van het hotel, vonden al snel de verlaten baby en ook het beeldapparaat.

Justitie gaat zich over de zaak buigen.