Bijna 80 kilo vuurwerk in kelderbox in Den Haag

Bijna 80 kilo vuurwerk in kelderbox in Den Haag

Geplaatst op 7 november 2022, om 16:56 uur

DEN HAAG– In een kelderbox aan de ’s-Gravenzandelaan trof de politie op vrijdag 4 november 79 kilo vuurwerk met de kracht van een explosief aan. De politie had informatie gekregen dat er mogelijk een hoeveelheid vuurwerk op deze locatie was opgeslagen. Na deze tip deed de politie een inval en trof de genoemde hoeveelheid aan.

Bij de inval trof de politie in de kelderbox en in de kruipruimte onder de kelderbox verschillende soorten vuurwerk met de kracht van een explosief aan. Zo werden onder meer 32 stuks 3 inch shells (mortierbommen), 1360 stuks enkelshots buizen, 780 nitraatbommen en 231 Cobra6-bommen aangetroffen.

Vier mannen aangehouden

Tijdens de inval werden vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man, een 34-jarige man en een 26-jarige man allen zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 48-jarige man uit Den Haag. Het vuurwerk is in beslaggenomen en wordt vernietigd.