Appartementen ontruimd en wegafsluiting na gaslek

Appartementen ontruimd en wegafsluiting na gaslek

Geplaatst op 7 november 2022, om 11:54 uur

MAASTRICHT – Hulpdiensten hebben in de ochtend in Maastricht een groot appartementencomplex ontruimd en een drukke weg afgesloten als gevolg van een gaslekkage aan de Frontensingel vlakbij het stadscentrum. Enexis is ter plaatse om het lek te dichten. De eerste melding van het gaslek was om 09.50 uur. Om 12.20 uur meldde de veiligheidsregio dat Enexis het gaslek gedicht heeft. Maar er werden wel nog hoge concentraties gas gemeten in het riool. Meetploegen van de brandweer zijn begonnen met het in kaart brengen van het gebied, waar nog gas geroken wordt.

Oorzaak van het lek waren werkzaamheden, aldus een woordvoerster van de brandweer. Zij kon niet direct zeggen hoeveel mensen geëvacueerd zijn. “Maar het gaat om een behoorlijk complex”, zei ze. De Frontensingel is afgesloten, het verkeer wordt omgeleid. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg roept mensen die gas ruiken op het gebied te verlaten. De hulpdiensten sloegen groot alarm. De brandweer is met veel voertuigen ter plaatse.

Mensen die hun woning moeten verlaten, worden opgevangen in een naburig cultuurcentrum. De veiligheidsregio verwacht dat de aanpak van het incident en de evacuatie nog wel enkele uren in beslag zal nemen.

In de buurt waar het gaslek is gingen om 12.00 uur geen sirenes af. Die geven landelijk elke eerste maandag van de maand een proefalarm, maar rond de Frontensingel zweeg het alarm. De veiligheidsregio benadrukt dat op plekken in de stad waar het alarm wel gehoord werd, dat niets met het gaslek te maken heeft.