UPDATE: Bij Terschelling gevonden lichaam is van slachtoffer bootongeval

UPDATE: Bij Terschelling gevonden lichaam is van slachtoffer bootongeval

Geplaatst op 6 november 2022, om 10:49 uur

TERSCHELLING– Het lichaam dat zondag op Terschelling is gevonden, is van een van de slachtoffers van de aanvaring bij het eiland tussen een veerboot en een watertaxi. Het gaat om een 49-jarige man uit Heerenveen, meldt de politie.

Zondagochtend werd bij het Groene Strand op het waddeneiland het lichaam van een overleden persoon gevonden. De politie gaf aan te kijken of het om een van de twee nog vermiste personen ging van de botsing tussen een snelboot en een watertaxi bij het eiland op 21 oktober.

De 12-jarige jongen die ook vermist raakte, is nog niet gevonden. Vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) laat weten de zoekactie op Terschelling zondag te hebben uitgebreid. Een team van twintig personen zoekt door naar het lichaam van de jongen. Eerder gaf de politie al aan te verwachten dat ook hij niet meer in leven is.

Op het strand rijdt het SAR-team rond op acht quads en houden zo’n twaalf mensen de kustlijn aan de oostkant van het eiland in de gaten. Het team gaat later op zondag verder met de zoekactie op het westelijke deel van het eiland. Ook is een boot van de politie en de reddingsmaatschappij Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ingeschakeld. Tot 20.30 uur zondagavond wordt doorgezocht.

Door het ongeval overleden ook een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden.

LEES OOK: Aanvaring veerboot en watertaxi op de Waddenzee: mogelijk twee vermisten

Door: ANP