Voortvluchtige verdachte schietpartij Tilburg ingerekend

Voortvluchtige verdachte schietpartij Tilburg ingerekend

Geplaatst op 4 november 2022, om 19:40 uur

TILBURG – Een 24-jarige man die ervan wordt verdacht afgelopen juni geschoten te hebben op een terras in het centrum van Tilburg is vrijdagmiddag opgepakt, meldt de politie. Dat gebeurde door Belgische politieagenten in Antwerpen.

De verdachte, Thomas N. uit Drunen, was al enige tijd voortvluchtig. Vorige maand nog deed de politie een oproep met de vraag of getuigen zich wilden melden met informatie over de zaak. Toen al sprak de politie uit dat hij zich mogelijk in het buitenland zou bevinden. Eerder deze week besloot de politie hem op de Nationale Opsporingslijst te plaatsen. Dit leverde veel tips op en leidde tot het contact met de Belgische politie.

De verdachte werd rond 16.00 uur aangehouden bij een Belgische woning. Hij probeerde nog te vluchten door van een balkon af te springen, maar kon toch worden opgepakt. Hij zit nog vast in België, maar wordt binnenkort aan Nederland overgeleverd.

Op de Heuvelring in Tilburg werd zondagnacht 12 juni om 00.20 uur een toen 29-jarige man op een terras beschoten, volgens de politie door Thomas N. Op camerabeelden is te zien dat Thomas N. schiet op de cafébezoeker, die daarbij gewond raakt aan zijn been.

Thomas N. ging er na het schietincident samen met zijn broer Lucas N. vandoor. De politie wist de destijds 22-jarige Lucas aan te houden, maar Thomas was sindsdien spoorloos. Waarschuwingsschoten van een agent hielden hem niet tegen. Op zijn vluchtroute werd later een vuurwapen gevonden. Dat is in beslag genomen.

 

Door: ANP