Beelden van mishandeling agenten, twee aanhoudingen

Beelden van mishandeling agenten, twee aanhoudingen

Geplaatst op 4 november 2022, om 09:21 uur

BLERICK – De politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden wegens een mishandeling van politieagenten op de James Cookweg in Blerick, gemeente Venlo.

De weg was afgezet vanwege een busje die in de omgeving van een afvalverwerker in brand stond. De mannen weigerden zich aan de afzetting te houden. Volgens de politie zou een 25-jarige man uit Tegelen door het lint zijn gegaan en een agent meermaals tegen zijn hoofd hebben geslagen. Een 55-jarige man uit Venlo nam een andere agent vervolgens in de wurggreep. Twee andere agenten lukte het niet om hun collega uit de wurggreep te krijgen middels gebruik van een taser en pepperspray. Pas toen en derde agent dreigde zijn taser te gebruiken kon de man worden overmeesterd.

Beide heren waren aangehouden voor de mishandelingen, maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. Binnenkort zullen zij moeten zich moeten verantwoorden bij de rechter. Hoe het met de desbetreffende agenten gaat is onbekend.