Kabinet weigert omstreden complotdenker Icke toegang tot Nederland

Kabinet weigert omstreden complotdenker Icke toegang tot Nederland

Geplaatst op 3 november 2022, om 19:31 uur

DEN HAAG – De omstreden complotdenker David Icke mag Nederland niet in. Dat heeft het kabinet besloten, melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws. Hij zou komende zondag spreken op een demonstratie in Amsterdam.

Icke wordt geweerd op grond van het ‘risico voor de openbare openbare orde’, dat zijn optreden met zich mee zou brengen, zeggen ingewijden.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaf het advies Icke de toegang te weigeren na overleg met de politie en de NCTV. Verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg neemt dat advies over. Ook burgemeester Halsema van Amsterdam is inmiddels op de hoogte van het besluit.

Foto: Wikipedia

Door: ANP