Drukste avondspits van het jaar, ruim 1220 kilometer file

Drukste avondspits van het jaar, ruim 1220 kilometer file

Geplaatst op 3 november 2022, om 18:44 uur

DEN HAAG – De Nederlandse wegen kenden donderdag de drukste avondspits van het jaar. Op het hoogtepunt rond 17.30 uur stond er ruim 1220 kilometer file. Het was vooral druk in de omgeving van Rotterdam en Utrecht, net als in Noord-Brabant, aldus de ANWB.

Op de A4 richting Rotterdam kregen mensen volgens Rijkswaterstaat met de meeste vertraging te maken. Tussen Zoeterwoude-Dorp en de Ketheltunnel stond 19 kilometer file en was de vertraging 1,5 uur. “Er zijn niet extreem veel ongelukken gebeurd, het is gewoon overal ontzettend druk”, zei een woordvoerder van de ANWB.

Dat het donderdag zo druk was op de weg, had onder meer te maken met de wintertijd die vorige week is ingegaan. Het is hierdoor eerder donker. Mensen houden vanwege de invallende duisternis meer afstand.

Op donderdagen is het sowieso vaak druk op de weg, dan gaan de meeste mensen naar kantoor. Ook is november een drukke maand, aldus de woordvoerder van de ANWB. In die periode zijn weinig mensen met vakantie.

Het vorige record dit jaar was rond Hemelvaart. Toen stond er eind mei ruim 1120 kilometer file omdat veel mensen die avond vertrokken naar een vakantieadres.

Door: ANP