UPDATE ‘Brandbom’ veroorzaakt uitslaande woningbrand, bewoner terecht

UPDATE ‘Brandbom’ veroorzaakt uitslaande woningbrand, bewoner terecht

Geplaatst op 3 november 2022, om 06:40 uur

´S-HEERENBERG – Bij een woning aan de Schoolstraat in ‘s-Heerenberg heeft in de nacht van woensdag op donderdag een uitslaande brand gewoed. De bewoner is nog vermist.

Rond 3.00 uur werd de brand ontdekt en zijn de hulpdiensten gealarmeerd. Volgens buurtbewoners was er een scooter voorbij gekomen en is er een brandbom gegooid tegen de woning, waarna het vuur oversloeg op het huis. Er zou daarbij ook een flinke knal te horen zijn geweest. De brandweer had enige tijd nodig om het vuur te blussen. De woning is voorlopig niet bewoonbaar. Volgens buurtbewoners is er wel vaker wat aan de hand bij de woning en heeft de politie meervoudig voor de deur gestaan. De bewoner was tijdens de brand niet in de woning aanwezig. ,,Het zal moeten blijken of de bewoner verdachte, betrokkene of misschien getuige is. In dat opzicht houden we daarvoor alle scenario’s open.” Meldt de politie bij De Gelderlander.

De brandweer wist tijdens de blusactie nog een kat te redden.

Foto’s: Roland Heitink