Tien kalfjes dood bij brand ondanks heldhaftige reddingspoging boer

Tien kalfjes dood bij brand ondanks heldhaftige reddingspoging boer

Geplaatst op 2 november 2022, om 16:53 uur

KRING VAN DORTH – In een stal aan de Kooidijk in het Gelderse Kring van Dorth (gemeente Lochem) zijn woensdagmiddag tien kalfjes om het leven gekomen ondanks een heldhaftige reddingspoging van de boer.

De brand brak rond 13.50 uur uit. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. “Hij is met gevaar voor eigen leven de schuur in gegaan om de kalfjes te redden, maar het was binnen zo heet dat dat niet is gelukt”, verteld de woordvoerder. Tientallen koeien konden volgens hem wel in veiligheid worden gebracht.

Bij de reddingspoging raakte de boer gewond. De man is in de ambulance behandeld aan zijn verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De veiligheidsregio meldt via Twitter dat het gebouw volledig is afgebrand. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het woonhuis en een ligboxenstal voor koeien. Team Brandonderzoek probeert de oorzaak van de brand te achterhalen.