Tiener raakt macht over het stuur kwijt en rijdt tegen advocatenkantoor

Tiener raakt macht over het stuur kwijt en rijdt tegen advocatenkantoor

Geplaatst op 31 oktober 2022, om 09:57 uur

VUGHT – Een 19-jarige automobilist uit Vught is zondagavond met zijn wagen tegen een kantoorpand in Vught gereden.

Agenten zagen de automobilist rond 23:15 uur avonds voorbij racen op de Taalstraat met een veel te hoge snelheid dan daar is toegestaan. Daarop besloten de agenten de bestuurder te controleren. Op het moment dat de agenten hun auto wilden keren om achter de Audi aan te gaan, verhoogde de automobilist zijn snelheid nog verder en verdween uit het zicht. Toen de agenten hun dienstauto hadden gekeerd en achter de Audi aangingen, zagen ze dat de auto gecrasht was op de Y-splitsing van de Taalstraat met de Helvoirtseweg. Het voertuig kwam in de bocht tegen het advocatenkantoor tot stilstand. De schade aan het pand is groot, ook liggen er naast de gevel ramen eruit.

De eigenaar van het pand is ook ter plaatse geweest om de schade op te nemen. De gemeente gaat helpen om de rommel op te ruimen. Stichting Salvage is opgeroepen voor het verzekeringswerk. De jonge bestuurder zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Foto’s: Bart Meesters