Medewerker Radboud niet op campus na meldingen ongewenst gedrag

Medewerker Radboud niet op campus na meldingen ongewenst gedrag

Geplaatst op 31 oktober 2022, om 20:06 uur

NIJMEGEN – Een medewerker van de Radboud Universiteit is niet langer welkom op de campus vanwege meldingen van ongewenst gedrag. Het gaat om een medewerker bij de opleiding Artificial Intelligence. De universiteit heeft de naam en exacte werkzaamheden van de medewerker niet bekendgemaakt.

Afgelopen voorjaar gaf het bestuur van de Faculteit der Sociale Wetenschappen opdracht tot een extern onderzoek naar de medewerker na meerdere meldingen over ongewenst gedrag. Naar aanleiding van dat onderzoek is recent nieuwe informatie over de medewerker naar boven gekomen. Daarop heeft het bestuur besloten aanvullend onderzoek te doen en de medewerker te weren van de campus zolang het onderzoek duurt.

“We hechten grote waarde aan een sociaal veilige omgeving”, aldus decaan Evelyn Kroesbergen. “Het raakt me als er ook maar enige twijfel is over de veiligheid van onze medewerkers en studenten. Natuurlijk staat mijn deur open voor medewerkers en studenten die naar aanleiding van dit bericht met mij in gesprek willen.”

Door: ANP