Hulpverleners meerdere keren gestoken door zwerm wespen tijdens inzet

Hulpverleners meerdere keren gestoken door zwerm wespen tijdens inzet

Geplaatst op 31 oktober 2022, om 13:36 uur

DOORWERTH – Zondagmiddag werden de hulpdiensten gestuurd naar de Doorwerthse heide in Doorwerth.

Daar was een persoon gevallen die niet meer kon opstaan. Met meerdere disciplines kwamen zij ter plaatse waaronder, politie, trauma helikopter, brandweer en een ambulance. Daar vonden zij een vrouw, die een gebroken been bleek te hebben en hebben zij medische hulp verleend.

Tijdens de hulpverlening werden de hulpdiensten aangevallen door een zwerm wespen, waarbij een brandweerman 8 keer en een politieambtenaar 5 keer werd gestoken. Zij kwamen er uiteindelijk met pijnlijke ledematen en de vooral schrik vrij .

Vrouw is uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Persbureau Heitink