Klimaatactivisten bezetten opnieuw ING kantoren in Nijmegen en Arnhem

Klimaatactivisten bezetten opnieuw ING kantoren in Nijmegen en Arnhem

Geplaatst op 29 oktober 2022, om 19:23 uur

NIJMEGEN – Klimaatactivisten hebben vanochtend opnieuw kantoren van de ING bezet in Nijmegen en Arnhem. Het is de tweede keer in korte tijd dat activisten demonstreren in bankkantoren.

Vanaf 11.30 uur hebben leden van Extinction Rebellion het ING kantoor in Nijmegen bezet. Drie activisten hebben zichzelf aan een paal in het gebouw vast gemaakt. Deze zijn later door een speciale eenheid van de politie losgemaakt.

Met spandoeken roepen de activisten ING op te stoppen met het investeren in de fossiele industrie. Volgens hen is de bank ‘met afstand’ de grootste financier van de olie-industrie van alle Nederlandse banken.

Foto: Waldie Rutten / Persbureau Heitink