Gewonden en arrestaties na wedstrijd Feyenoord in Oostenrijk

Gewonden en arrestaties na wedstrijd Feyenoord in Oostenrijk

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 02:53 uur

GRAZ – Tijdens en na de wedstrijd tussen Feyenoord en Sturm Graz zijn ongeregeldheden uitgebroken in de Merkur Arena in het Oostenrijkse Graz. Volgens de lokale politie zijn daar gewonden bij gevallen.

“Een uitdagende wedstrijd is ten einde gekomen. Er waren meerdere gewonden, uitzettingen en arrestaties”, aldus de politie, die op Twitter meldde dat de politieactie tot in de nacht is voortgezet. De Oostenrijkse ME gebruikte in het stadion onder meer traangas om de rellende supporters in bedwang te houden.

Feyenoordfans die in het stadion aanwezig waren laten aan de regionale omroep Rijnmond weten dat er een groep van 50 tot 100 raddraaiers was, die zouden zijn bijgestaan door een aantal Poolse supporters van de club Pogon Szczecin. “Het waren vooral jonge gasten die op een confrontatie uit waren”, aldus een anonieme fan, die zegt te vrezen dat de Europese voetbalbond UEFA Feyenoord sancties op zal leggen. “Het zou mij niet verbazen als we na vanavond voorlopig Europa niet meer in mogen.”

Feyenoord ging in de vijfde groepswedstrijd in de Europa League in de blessuretijd onderuit tegen Sturm Graz. Het duel eindigde in een 1-0-nederlaag voor de Rotterdammers.

Door: ANP