15-jarige veroordeeld voor opblazen van brievenbus

15-jarige veroordeeld voor opblazen van brievenbus

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 18:45 uur

ALKMAAR – De rechtbank Noord-Holland heeft een destijds 15-jarige jongen veroordeeld voor het plaatsen van zwaar vuurwerk. Op 3 november 2021 stak hij een Cobra 6 af in de brievenbus van een woning in Alkmaar. Hij krijgt een taakstraf van 120 uur opgelegd, waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij 250 euro schadevergoeding betalen aan de bewoners.

Incident
De jongen was op de bewuste dag na schooltijd met zes andere jongens op straat. Een van de jongens kwam met het idee de Cobra, die iemand bij zich had, bij de woning van de slachtoffers door de brievenbus te gooien. De reden daarvan was dat een van de jongens eerder een conflict had met de jongen die daar woonde over een kapotte telefoon. De verdachte gaf aan dat hij dit wel wilde doen. Hij kreeg de Cobra, een aansteker en een bivakmuts zodat hij niet herkend zou kunnen worden op eventuele camerabeelden.

Nadat het huis van de slachtoffers hem was aangewezen, is de verdachte daar naartoe gelopen en heeft hij de Cobra in de brievenbus geklemd en aangestoken. De Cobra is ontploft en heeft een enorme ravage aangericht. Zo zijn er spullen in de woning van de slachtoffers kapot gegaan en is hun auto beschadigd die voor de woning geparkeerd stond.