OM eist taakstraf en maand cel voorwaardelijk tegen Glennis Grace

OM eist taakstraf en maand cel voorwaardelijk tegen Glennis Grace

Geplaatst op 26 oktober 2022, om 16:24 uur

AMSTERDAM – Tegen Glennis Grace is woensdag 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist voor het geweldsincident in een Amsterdamse supermarkt in februari dit jaar. De officier van justitie sprak van hevig geweld dat losbarstte in de Jumbo-vestiging aan de Westerstraat.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 44-jarige Glenda Batta, de echte naam van de zangeres, van openlijke geweldpleging en daarnaast van mishandeling met voorbedachten rade. Alleen de tenlastegelegde doodsbedreiging kan het OM niet bewijzen.

De zangeres ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de supermarkt, waar eerder die avond haar 15-jarige zoon Thony zou zijn aangesproken op het roken van een elektronische sigaret. Tijdens de zitting in de rechtbank in Amsterdam werd ze geconfronteerd met bewakingsbeelden van het chaotische incident, waarbij supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. De zangeres gaf als eerste een “duw in het gezicht” van de winkelmedewerker en gaf hem een knietje.

Door: ANP