UPDATE: Plofkraak op juwelier, daders overlopen door politie

UPDATE: Plofkraak op juwelier, daders overlopen door politie

Geplaatst op 25 oktober 2022, om 17:08 uur

VELP – Bij Juwelier Paul van Zeeland aan de Arnhemsestraatweg in het Gelderse Velp hebben meerdere verdachten, rond 04.00 uur, een plofkraak gepleegd. Agenten zijn direct gealarmeerd en gingen ter plaatse. De politie is nog op zoek naar de verdachten van deze plofkraak. Afgelopen nacht is ook een helikopter ingezet in de zoektocht naar verdachten. De politie komt daarnaast graag in contact met getuigen én zijn ze op zoek naar dashcam- en/of camerabeelden.

Rond 04.00 uur kwam er een melding binnen van een plofkraak bij een juwelier, agenten waren snel ter plaatse. Al snel werd duidelijk dat het om een flinke klap ging. De gevel was ontzet door een flinke explosie, het gebouw raakte flink beschadigd. De ruiten zijn door de klap gesprongen. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. In verband met eventueel ontploffingsgevaar kwam ook de Explosieve Opruimingsdienst ter plaatse om onderzoek te doen naar mogelijk achtergebleven explosieven. De Forensische Opsporing kwam ook ter plaatse. Voor het onderzoek was de straat tijdelijk afgesloten.

Één aanhouding verricht
Getuigen spreken over mogelijk vier personen die gezien zijn net voor de plofkraak rond het pand aan de Arnhemsestraatweg. Één persoon is niet veel later aangehouden, de rol van deze verdachte en/of eventuele betrokkenheid bij de plofkraak wordt momenteel onderzocht. Verder gaat de zoektocht naar andere verdachten verder.

Foto’s: Roland Heitink