Treinen beschadigd na te zijn bekogeld met stenen in Amsterdam

Treinen beschadigd na te zijn bekogeld met stenen in Amsterdam

Geplaatst op 25 oktober 2022, om 15:30 uur

AMSTERDAM – Bij station Lelylaan in Amsterdam hebben vandalen dinsdag stenen gegooid richting het spoor. Meerdere treinen zijn daardoor beschadigd geraakt. ProRail gaat extra surveilleren in de hoop de daders op te sporen, meldt de spoorbeheerder dinsdag.

Ook afgelopen maandag was het raak. Toen werden op Amsterdam Sloterdijk meerdere treinen met bakstenen bekogeld. ProRail en NS zeggen zich grote zorgen te maken.

“Levensgevaarlijk, beangstigend voor de machinist en daarnaast brengt het ook de treindienst in de war”, zegt directeur van ProRail John Voppen. “De veiligheid op het spoor komt hier echt in het geding.”

Naast het extra surveilleren heeft ProRail ook camerabeelden veiliggesteld en de politie gealarmeerd over de incidenten. De NS heeft inmiddels aangifte gedaan. Volgens ProRail wordt de schade op de daders verhaald, als die worden aangehouden. In totaal zijn volgens ProRail en NS acht treinen beschadigd geraakt.

Door: ANP