Blussen brand gaat nog uren duren, omwonenden konden thuis slapen

Blussen brand gaat nog uren duren, omwonenden konden thuis slapen

Geplaatst op 24 oktober 2022, om 09:45 uur

DELFT – De brandweer verwacht dat het nog uren gaat duren voordat de brand op de woonboulevard in Delft helemaal is geblust. Tientallen omwonenden hebben zondagavond enige tijd doorgebracht op het gemeentehuis, omdat de rook richting hun woningen trok. Zij mochten weer terug naar huis, laat de brandweer weten. “Metingen wezen uit dat er geen schadelijke stoffen aanwezig waren in hun woningen.”

Van een gedwongen ontruiming was geen sprake, het was wel een dringend advies aan de bewoners van drie complexen in de buurt van woonboulevard Leeuw&stein. Daar brak zondag aan het eind van de middag een grote brand uit in een van de winkels. Ook de panden eromheen werden uit voorzorg ontruimd.

De brand is lastig te blussen, vertelt een woordvoerster. Het vuur zit in het dak en ook het weer zat niet mee. Vanwege onweersbuien die overtrokken moest de brandweer de manier van blussen veranderen. Dat de omwonenden terug naar huis mogen is wel een meevaller. Kort voordat de brandweer dat bekendmaakte, was de verwachting nog dat zij het advies zouden krijgen om de nacht elders door te brengen.

Dat de materiële schade groot is, staat wel vast, maar over de precieze omvang kan de brandweer nog niks zeggen.