Bedreiging met vuurwapen, 23-jarige verdachte aangehouden dankzij cameratoezicht

Bedreiging met vuurwapen, 23-jarige verdachte aangehouden dankzij cameratoezicht

Geplaatst op 24 oktober 2022, om 10:15 uur

BERGEN OP ZOOM – Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom is afgelopen nacht nabij zijn woning aangehouden ter zake bedreiging. Hij zou zaterdagavond op de Grote Markt een plaatsgenoot hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. In zijn schoudertas vonden de agenten nog een wapenstok en een boksbeugel. De politie kwam de verdachte door het Cameratoezicht op het spoor.

Het slachtoffer, een 27-jarige man uit Bergen op Zoom, deed aangifte. Hij vertelde dat hij zaterdag  omstreeks 23:00 uur met twee familieleden in de binnenstad was. Op de Grote Markt ontstond volgens hem een heftige woordenwisseling met een voorbijganger die een zwart pistool uit zijn broekzak pakte en dat op aangever richtte.

Politie onderzoek
De politie kwam de verdachte door camerabeelden op het spoor. Hij werd nabij zijn woning in het centrum aangehouden. Hij had op dat moment in zijn schoudertas een wapenstok en een boksbeugel bij zich maar geen vuurwapen. Hierop is zijn woning doorzocht waarbij onder meer drie BB-guns, een luchtbuks en een stiletto werden aangetroffen.