Zoektocht naar vermisten Terschelling zondagmiddag verder

Zoektocht naar vermisten Terschelling zondagmiddag verder

Geplaatst op 23 oktober 2022, om 11:53 uur

TERSCHELLING – De zoektocht naar de vermiste opvarenden van het bootongeluk bij Terschelling gaat zondagmiddag verder, meldt de politie. Een twaalfjarig kind en een volwassen man zijn nog altijd niet gevonden. Zaterdag werd een flink gebied rond de vaargeul waar het ongeluk tussen een snelboot en een watertaxi gebeurde uitgekamd. Maar vooralsnog zonder resultaat.

“Begin van de middag gaat een boot van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen die kant op. Dat heeft te maken met tij, dan wordt het laag water”, legt de woordvoerder van de Landelijke Eenheid uit. Dat is dezelfde boot als waar de politie zaterdag ook mee zocht. Zondagmiddag wordt vooralsnog niet direct met sonarapparatuur gezocht. “Met sonar wordt echt systematisch een bepaald gebied afgezocht, nu wordt gezocht op zicht. Omdat het nu echt zoeken is naar een speld in een hooiberg.”

De kustwacht liet eerder weten dat de kans erg klein is dat de vermisten nog in leven zijn. De politie hoopt met het lage water dat de lichamen bijvoorbeeld te zien zullen zijn op zandbanken. Rondom de vaargeul zijn veel zandbanken, aldus de woordvoerder.

SAR

Zaterdag werd ook al door veel mensen doorgezocht, onder andere door een team van 23 mensen van vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) die met quads langs het strand reden en drones bij zich hadden. Het team keert zondag niet terug, omdat er geen plek was op de veerboot voor de mensen en het materieel van SAR.

Volgens de politiewoordvoerder leeft de zoektocht op het eiland. “Er worden extra rondes gemaakt over de stranden om zicht te krijgen.” De politie zegt verder dat het iedereen vrij staat om op het eiland mee te zoeken en roept andermaal de beroeps- en pleziervaart op om mee te zoeken op het water.

De politie zegt per dag te bekijken of de zoektocht verder gaat. Dat hangt van een aantal factoren af, onder meer het weer en of het verantwoord is om uit te varen.

Door: ANP