‘Treinsurfer’ opgepakt in Rotterdam, treinverkeer stilgelegd

‘Treinsurfer’ opgepakt in Rotterdam, treinverkeer stilgelegd

Geplaatst op 23 oktober 2022, om 22:13 uur

ROTTERDAM – Het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid ligt zondagavond tijdelijk stil, nadat eerder op de avond een ’treinsurfer’ was ontdekt op een trein op dat traject. “Er is een persoon bovenop de trein meegereisd. Levensgevaarlijk! Daarom is de stroom van de bovenleiding gehaald”, zo meldt ProRail op Twitter.

De marechaussee heeft deze persoon opgepakt op Rotterdam Zuid. Het duurt nog even voordat het treinverkeer weer kan worden vrijgegeven, aldus een woordvoerster van ProRail. “Op deze route is ook veel internationaal treinverkeer. We zijn aan het kijken hoe dat weer kan worden opgestart.”

Door: ANP