Drietal met hockeystick aangehouden bij homo-ontmoetingsplek

Drietal met hockeystick aangehouden bij homo-ontmoetingsplek

Geplaatst op 23 oktober 2022, om 22:19 uur

AMERSFOORT – De politie heeft zaterdagavond op een carpoolplaats langs de A1 die bekend staat als ontmoetingsplek voor homoseksuelen, twee mannen en een minderjarige jongen aangehouden. Agenten hadden het vermoeden dat de drie geweld wilden gebruiken tegen bezoekers van de plek. De drie zijn opgepakt op verdenking van poging tot zware mishandeling en het voorhanden hebben van slagwapens, maar zijn zondag weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

De minderjarige jongen is door de politie diezelfde avond nog thuisgebracht, over hem is een melding gemaakt bij Jeugdzorg. De twee mannen hebben de nacht op het bureau doorgebracht en zijn na verhoor in overleg met de officier van justitie heengezonden.

Agenten van de zogenoemde Dienst Infrastructuur waren in onopvallende voertuigen op de carpoolplaats Bunschoten/Spakenburg toen ze een 20-jarige man uit Amersfoort en een 18-jarige man uit Lelystad met een hockeystick de struiken in zagen lopen. Toen twee agenten in gewone kleding de bosjes in liepen om te kijken wat zich daar afspeelde, kwamen de mannen en de jongen op de agenten af. De agenten maakten zich kenbaar als zodanig en hielden het drietal aan. In hun auto lag een golfclub. De hockeystick en golfclub zijn in beslag genomen.

Over de minderjarige jongen geeft de politie geen verdere details.

Door: ANP