Vermiste Jayden (11) teruggevonden in Den Haag

Vermiste Jayden (11) teruggevonden in Den Haag

Geplaatst op 22 oktober 2022, om 19:16 uur

DEN HAAG – De vermiste Jayden (11) is na een intensieve zoektocht “in goede gezondheid” teruggevonden in Den Haag, heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.12 uur bekendgemaakt. Hij werd vrijdagmiddag voor het laatst gezien aan de Fluitenbergstraat in Den Haag, niet ver van het Zuiderpark.

Jayden vertrok er om 15.00 op een grijze damesfiets bij zijn school, maar kwam nooit thuis aan. De politie maakte zich “ernstig zorgen” om zijn leven, zei een woordvoerder eerder. Om die reden is ook een amber alert verstuurd. Jayden is de roepnaam van de jongen, zijn eigenlijke voornaam is Brock.

Wat er precies is gebeurd en waar de jongen al die tijd heeft doorgebracht, wordt door de politie onderzocht. “We danken iedereen hartelijk voor alle tips en het delen van de berichten”, twittert de politie.

De politie kreeg zaterdag een tip dat Jayden in het winkelcentrum Mall of the Netherlands zou zijn gezien. Hij werd echter niet aangetroffen in het winkelcentrum in Leidschendam. Ook in de rest van Den Haag en omgeving werd naar de jongen uitgekeken en uiteindelijk werd hij daar dus gevonden.

Een amber alert wordt alleen verstuurd als de politie een vermissing zeer serieus neemt. De laatste keer dat een dergelijk bericht uitging, was afgelopen week toen de tienjarige Hebe uit Vught niet thuis was gekomen. Na een dagenlange zoektocht werden het gehandicapte meisje en haar 26-jarige begeleidster Sanne levenloos gevonden in een zwarte Kia Picanto in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Door: ANP