Politie ontruimt voormalig café dat gekraakt is: één aanhouding

Politie ontruimt voormalig café dat gekraakt is: één aanhouding

Geplaatst op 22 oktober 2022, om 19:07 uur

NIJMEGEN – Het pand van voormalig café Extase in Nijmegen was gekraakt. De krakers zouden sinds donderdag 20 oktober het pand zijn binnengedrongen. Politieagenten waren zaterdag aanwezig om het gebouw te ontruimen.

Naar verluid zouden zo’n twintig tot dertig krakers in het pand aanwezig zijn. De politie was met meerdere agenten, waaronder ook een hondengeleider, aanwezig om het pand te ontruimen. Zij hebben een bonk gebruikt om het pand te betreden.

Aanhouding
De politie hield een omstander aan omdat de man riep ‘dat er zoveel mogelijk foto’s moeten worden gemaakt van dit schorem’. Hij lijkt daarmee te doelen op de aanwezige agenten. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Toen de agenten binnen waren, bleken er geen krakers aanwezig te zijn in het pand. De aanwezige agenten hebben de spandoeken weggehaald en de ramen op de bovenste etage gesloten.

foto’s: Persbureau Heitink