Grote verslagenheid bij rampplek: ‘Mensen vallen elkaar huilend in de armen’

Grote verslagenheid bij rampplek: ‘Mensen vallen elkaar huilend in de armen’

Geplaatst op 20 oktober 2022, om 00:49 uur

DEN BOSCH – Op knooppunt Empel (A59/A2) bij s’-Hertogenbosch waar de lichamen zijn gevonden van Hebe en Sanne lopen de emoties hoog op. Mensen staan huilend op de vluchtstrook waar de A59 en A2 samenkomen.

“Waarschijnlijk gaat het om familieleden en bekenden van Hebe en Sanne”, zegt verslaggeefster Tessel Linders van Omroep Brabant, die bij knooppunt Empel is. De mensen kunnen niet bij de plek komen, de politie heeft de omgeving afgezet met zwarte schermen. De snelweg is afgesloten voor verkeer. “Mensen vallen elkaar huilend in de armen, de verslagenheid is groot.”

Maandag vertrok Sanne samen met het meisje in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. De begeleidster haalde Hebe op bij een dagcentrum in Raamsdonksveer en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij nooit aan. In de dagen daarna zetten de politie en vrijwilligersgroepen grote zoektochten op om de twee te vinden. Ook werd voor het meisje dinsdagochtend een amber alert uitgegeven.

De twee werden voor het laatst gezien op de A59 bij Waspik. Daar werd woensdagmiddag een rijstrook afgezet voor het onderzoek. Het Veteranen Search Team zocht woensdagavond nog in Waspik-Zuid. Ook SAR Nederland en vrijwilligers van het Coördinatie Platform Vermissing (CPV) hielpen woensdag in de zoektocht naar het meisje en haar begeleidster.

De auto ligt aan de linkerkant van de weg in het water in een flauwe bocht van knooppunt Empel. Deze plek ligt op de route van Raamsdonksveer naar Vught. Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht. De politie zegt alle betrokkenen veel sterkte toe te wensen.

Foto’s: JBMedia en Bart Meesters