Amber alert voor vermiste Hebe gestopt, maar zoekactie gaat door

Amber alert voor vermiste Hebe gestopt, maar zoekactie gaat door

Geplaatst op 19 oktober 2022, om 16:01 uur

DEN BOSCH – De politie heeft het amber alert afgesloten dat dinsdag is afgegeven voor het 10-jarige meisje Hebe, dat samen met haar begeleidster Sanne (26) wordt vermist. Dat is automatisch gegaan, omdat er geen nieuwe informatie is in de zoektocht, meldt de politie. “Het onderzoek is nog gewoon in volle gang”, aldus een woordvoerder.

Op Twitter laat de politie weten dat Hebe en Sanne nog niet terecht zijn. “We kijken nog steeds naar hen uit. Het amber alert wordt automatisch afgesloten en is niet verlengd. Op politie.nl is nog altijd alle informatie over deze zaak terug te vinden. Blijf informatie met ons delen!”, luidt de oproep.

Veteranen Search Team
Leden van het Veteranen Search Team zijn ook woensdagmiddag nog aan het zoeken naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26). Dat gebeurt in de omgeving van het Brabantse Waspik en Drunen.

De ongeveer honderd aanwezige vrijwilligers hebben zich opgesplitst in groepen. Een team van ruim tien man loopt na een korte pauze aan het begin van de middag langs de waterkant ten zuiden van het Oude Maasje. Dat is niet ver weg van de locatie waar dinsdag is gezocht in het water, na een melding van een auto in het water bij de Hooiweg. Maar dat leverde geen voertuig op. Ook een politiehelikopter vliegt af en toe over het gebied.

Coördinatie Platform Vermissing (CPV)
Het Coördinatie Platform Vermissing (CPV), een vrijwilligersgroep uit Urk, heeft bij Herberg De Drie Linden aan de Giersbergen een verzamelplaats ingericht voor vrijwilligers die mee willen helpen zoeken, bevestigt de politie.

Het CPV zegt in samenspraak met de politie de zoekactie te coördineren en is door de politie opgeroepen om te helpen zoeken. De organisatie laat weten dat er vanaf de verzamelplaats in Drunen om 14.00 uur een zoektocht is gestart naar Hebe en Sanne. Dat is aan de rand van het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen.

Hoe groot het gebied is dat wordt uitgekamd, kan een woordvoerster van de politie niet zeggen. Ze zijn daar begonnen met zoeken naar aanleiding van de informatie en tips die de politie heeft binnengekregen.

“Iedereen vanaf 18 jaar kan meehelpen met zoeken. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij het startpunt”, aldus het CPV. De organisatie laat weten dat ze voor ieder natuurgebied gespecialiseerde teams kan inzetten, “zoals een hondenteam, dregteam, ruiterteam, quadteam, drones en veldteams”. gezien zijn op de A59 ter hoogte van Waspik.

Foto’s: JB-Media & FPMB