UPDATE: Vrouw overleden na uitslaande brand in appartement

UPDATE: Vrouw overleden na uitslaande brand in appartement

Geplaatst op 18 oktober 2022, om 07:47 uur

ARNHEM – Door een brand in een appartement aan het Gildemeesterplein in Arnhem is in de nacht van maandag op dinsdag een vrouw overleden. Ze was in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Zo’n vijftig bewoners van het appartementencomplex in de wijk Presikhaaf-Oost zijn geëvacueerd, maar konden rond 06.00 uur weer terugkeren naar hun woningen.

De brand brak rond 03.00 uur uit. “Toen we aankwamen sloegen de vlammen al uit het pand. Nadat de ergste hitte eraf was, zijn we naar binnen gegaan en troffen daar het slachtoffer aan. Ze is in kritieke toestand direct met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd”, zegt brandweer woordvoerder René Bierman. De brand was volgens hem na ongeveer twintig minuten onder controle.

In de ochtend maakte de politie bekend dat de vrouw is overleden.

foto’s: Sebastiaan Kleijn/Persbureau Heitink