Geen auto in water gevonden bij zoektocht Amber Alert

Geen auto in water gevonden bij zoektocht Amber Alert

Geplaatst op 18 oktober 2022, om 16:58 uur

WASPIK – Bij de zoektocht naar het 10-jarige meisje Hebe en haar begeleidster in Waspik is geen auto gevonden in het water bij een bedrijventerrein aan de Hooiweg. Dat zegt burgemeester Sacha Ausems van Waalwijk, waar Waspik onder valt.

Volgens de burgemeester is er alleen een oliespoor gevonden. De politie laat dinsdagavond weten dat bij de gehele zoekactie in Waspik nog niks gevonden is. Er wordt nu onder meer verder gezocht met een sonarboot.

Eerder deed de politie onderzoek naar een melding van een auto in het water bij de Hooiweg, maar die leverde dus geen voertuig op. Volgens burgemeester Ausems wordt er nu verder gezocht in de omgeving. De politie zoekt sinds 14.30 uur samen met ongeveer 120 vrijwilligers van het Veteranen Search Team in Waspik.

De politie heeft de zoektocht sinds dinsdagmiddag toegespitst op Waspik, omdat Hebe en haar 26-jarige begeleidster voor het laatst gezien zouden zijn op de A59 ter hoogte van het Brabantse dorp. Hebe, die gehandicapt is, werd aan het einde van de maandagmiddag opgehaald in Raamsdonksveer door de begeleidster, die haar naar huis zou brengen. Ze vertrokken vanuit de Sint Theresiastraat in een zwarte Kia Picanto met het kenteken PR-425-K. Zowel het tweetal als de auto is nog spoorloos.

Foto’s: Erik Haverhals / FPMB