Kwajongensstreek reden afzetting gevangenisterrein EBI in Vught

Kwajongensstreek reden afzetting gevangenisterrein EBI in Vught

Geplaatst op 18 oktober 2022, om 18:18 uur

VUGHT – Een valse melding van een ‘brutale kwajongen’ blijkt de reden te zijn dat vorige week strenge veiligheidsmaatregelen zijn genomen rond de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) bij de PI Vught. Dat hebben betrouwbare bronnen bevestigd aan EenVandaag.

Het gevangenisterrein rond de PI Vught, waar ook de EBI zit, werd donderdag 13 oktober korte tijd afgezet in verband met een verdachte situatie. De politie had een melding binnengekregen over een ‘verdachte situatie‘ buiten de PI Vught. Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind liet weten dat er ‘signalen waren waardoor uit voorzorg extra veiligheidsmaatregelen genomen zijn’. Over de precieze inhoud van de melding werden geen mededelingen gedaan.

De signalen blijken nu gebaseerd te zijn op een valse melding, gedaan door een jongen die anoniem probeerde te blijven. Diverse bronnen laten EenVandaag weten dat deze ‘brutale kwajongensstreek’ niet zonder gevolgen blijft: “De politie doet zeer serieus onderzoek naar de valse melding en heeft al bij de jongen op de stoep gestaan.”

Een andere bron die betrokken is geweest bij de veiligheidsoperatie rond de PI Vught laat weten: “Er was een melding binnengekomen dat Taghi per helikopter zou gaan ontsnappen. Het leek heel serieus. Alles is nagegaan en vervolgens is het weer afgeschaald.”

Uiteindelijk zijn de veiligheidsmaatregelen ongeveer een half uur van kracht geweest. Daarna kon de omgeving worden vrijgegeven.

Door: ANP