Twee verdachten (19&26) aangehouden voor overval op voetballer

Twee verdachten (19&26) aangehouden voor overval op voetballer

Geplaatst op 17 oktober 2022, om 14:52 uur

AMSTERDAM – De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op Ajax-speler Dusan Tadic eind juli. Het gaat om twee mannen van 19 en 26, bevestigt de politie na berichtgeving van het Parool.

De 26-jarige verdachte werd afgelopen vrijdag aangehouden op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord. De 19-jarige werd maandagochtend aangehouden op IJburg. Dinsdag worden de twee voorgeleid aan de rechter-commissaris, aldus de politie.

In de nacht van 27 op 28 juli raakte de voetballer gewond bij een overval in de buurt van zijn huis in Amsterdam-Zuid. Hij bleef ongedeerd bij een korte worsteling en slaagde er vervolgens in te vluchten. Tadic had zich volgens de politie behoorlijk verzet, waarna hij het op een rennen zette en met kapotte kleding een horecagelegenheid invluchtte. De verdachten hadden bij de poging tot overval niks buitgemaakt. Waar ze het precies op gemunt hadden, is nog onduidelijk.

Door: ANP