Aantal opgenomen mensen met corona stijgt tot ruim 1200

Aantal opgenomen mensen met corona stijgt tot ruim 1200

Geplaatst op 17 oktober 2022, om 14:46 uur

NEDERLAND – Ziekenhuizen behandelen momenteel 1211 mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds 15 april, iets meer dan zes maanden geleden.

Op zaterdagen, zondagen en feestdagen werkt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) de ziekenhuiscijfers niet bij. Afgelopen vrijdag stond de teller op in totaal 1094 opgenomen mensen. Dat betekent dat er in het weekeinde 117 mensen meer zijn opgenomen dan er het ziekenhuis hebben verlaten. Die toename is kleiner dan de twee voorgaande weekeindes.

Ongeveer een maand geleden behandelden ziekenhuizen iets meer dan 400 positief geteste mensen. De totale bezetting is dus in een paar weken tijd verdrievoudigd. De cijfers van het LCPS maken geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere gezondheidskwalen hadden en toevallig ook besmet bleken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hanteert dat onderscheid wel en ziet daadwerkelijk meer opnames door corona. Het instituut zegt dat de najaarsgolf is begonnen.

In de afgelopen dag zijn 187 positief geteste mensen nieuw opgenomen. Dat is de grootste instroom sinds 2 april.

Door: ANP