Slachtoffer ruim anderhalf uur bekneld in voertuig na ernstig ongeluk

Slachtoffer ruim anderhalf uur bekneld in voertuig na ernstig ongeluk

Geplaatst op 14 oktober 2022, om 10:02 uur

STERKSEL – Op de Vlaamseweg in Sterksel is vrijdagochtend een man ernstig gewond geraakt.

Rond de klok van 06:30 uur reed de man met een bakwagen frontaal tegen een boom aan. De man zat na het ongeval bekneld in de wagen. De brandweer schaalde op naar code middelhulpverlening. Ook de ambulancedienst kwam met meerdere wagens ter plaatse. Evenals een Mobiel Medisch Team. Vanwege de weersomstandigheden is de laatst genoemde niet per heli ter plaatse gekomen maar per auto.

De brandweer had veel moeite om de man uit de bakwagen te bevrijden. Na bijna anderhalf uur uur kon de man uiteindelijk toch bevrijd worden. Hiervoor is het materieel van twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig gebruikt. Uiteindelijk is met behulp van de lier van het hulpverleningsvoertuig de bakwagen naar achter getrokken. Aan de voorkant werden meerdere spanbanden bevestigd om de stuurkolom bij de man weg te kunnen trekken. Ook is er met meerdere spreiders en rammen ruimte gemaakt om de man los te maken.

De man is met ernstig lichamelijk letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg dit onder begeleiding van de trauma arts.

De weg is volledig afgesloten en vanwege de ernst van de verwondingen zal de Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek doen na de toedracht.

Foto’s: Dave Hendriks