Man probeert drie mensen te verwonden met een mes

Man probeert drie mensen te verwonden met een mes

Geplaatst op 14 oktober 2022, om 11:11 uur

AMSTERDAM – Bij een steekpartij aan de Stadhouderskade ter hoogte van de ingang met het Vondelpark in Amsterdam is vrijdagochtend een gewonde gevallen.

Rond 07:10 uur kwam de melding van de steekpartij . Een man zou met een mes het park uit zijn gerend, en op drie voorbijgangers hebben proberen in te steken. Zij konden zich verweren. Gelukkig konden zij de man verjagen. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden gealarmeerd om hulp te bieden. Het gebied rondom de Stadhouderskade en de ingang van het Vondelpark werd door de politie afgezet voor Forensisch Onderzoek.

De politie heeft de verdachte even later in de buurt aangehouden. Hij was gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis. Of de verdachte gewond is geraakt bij de schermutseling met de drie slachtoffers weet de politie niet. Bij zijn aanhouding verzette hij zich niet.

Het is nog onbekend wat er precies is gebeurd en hoe ernstig het letsel van het slachtoffer is.

Foto: Michel van Bergen