Voor moord op 15-jarige jongen is 12 jaar en tbs geëist

Voor moord op 15-jarige jongen is 12 jaar en tbs geëist

Geplaatst op 11 oktober 2022, om 20:07 uur

MIDDELBURG – Voor het doodsteken van een 15-jarige jongen uit Middelburg heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een inmiddels 17-jarige verdachte. Het OM wil de minderjarige verdachte laten berechten als volwassene. Maandag had de officier van justitie tegen zijn jongere broer van 16 een celstraf van een jaar en jeugd-tbs geëist.

Het slachtoffer Tim van der Steen uit Middelburg werd op 9 januari zwaargewond gevonden met meerdere steekwonden. De dodelijke steekpartij vond rond het middaguur plaats tussen de Meanderlaan en De Overloper in de Zeeuwse stad. Tim overleed drie dagen later in het ziekenhuis.

De verdachten werden op woensdag 12 januari, op de dag van het overlijden van het slachtoffer, gearresteerd in de woning van hun moeder in de Middelburgse wijk Dauwendaele en zitten sindsdien vast.

Strafzaken met minderjarigen worden achter gesloten deuren behandeld. Verdachten van 16 en 17 jaar kunnen volgens de regels van het volwassenenstrafrecht worden berecht als de ernst van het delict of hun persoonlijkheid daar aanleiding voor geeft.

Door: ANP