Politie dringend op zoek naar 24-jarige schutter ‘waar is hij?’

Politie dringend op zoek naar 24-jarige schutter ‘waar is hij?’

Geplaatst op 11 oktober 2022, om 07:38 uur

TILBURG – De politie is dringend op zoek naar de 24-jarige Thomas Nelom uit Drunen. Hij wordt ervan verdacht iemand beschoten te hebben op een terras in de Tilburgse binnenstad in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni. We vragen hem dringend zich te melden en vragen iedereen die een vermoeden heeft of weet waar hij verblijft dit direct met de politie te delen.

Bij deze schietpartij raakte zondag 12 juni om 00.20 uur een 29-jarige Tilburger gewond toen hij op de Heuvelring in zijn been werd geschoten. Toegesnelde agenten zagen niet veel later twee mannen wegvluchten. Een van de mannen, een 22-jarige man uit Drunen, werd direct aangehouden en zit nog vast. Ondanks de politie een waarschuwingsschot loste, wist de andere man te ontkomen. Op zijn vluchtroute werd later een vuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen.

De man die de politie zoekt is:
– “Thomas Johannes Nelom, geboren 23 augustus 1998 te Heusden”
– Roepnaam Thomas.
– Oproep aan hem om zich te komen melden bij de politie.
– Wie heeft informatie over de verblijfplaats van deze verdachte?
– Verdachte is woonachtig in Drunen maar niet wordt uitgesloten dat verdachte mogelijk op dit moment in het buitenland verblijft.

Vragen
De politie doet een dringend beroep op deze verdachte om zich te melden. Als u weet waar deze verdachte is of u heeft een vermoeden waar hij kan zijn, laat dit aan ons weten! Neem contact met ons op via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook hieronder een tipformulier invullen.

Gezien het misdrijf kunt u ook anoniem terecht bij het team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hiervoor belt u het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraagt u naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op www.politie.nl.

Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer:2022150991.

Foto: Politie