Crash en waarschuwingsschoten na achtervolging

Crash en waarschuwingsschoten na achtervolging

Geplaatst op 11 oktober 2022, om 08:10 uur

BEVERWIJK – Twee mannen zijn in de nacht van maandag op dinsdag na een achtervolging aangehouden in de omgeving van de Merwedestraat in Beverwijk. Dit gebeurde rond 00.45 uur nadat de mannen eerder betrokken waren bij een verdachte situatie in de gemeente Schagen.

Agenten keken uit naar het voertuig en op de A9 kwam de auto in het vizier. Bij het zien van de agenten ging het voertuig er op hoge snelheid vandoor en een stopteken werd genegeerd. Een achtervolging door Heemskerk en Beverwijk eindigde toen het voertuig van de verdachten in botsing kwam met een dienstvoertuig op de Merwedestraat. De inzittenden sprongen uit de auto en gingen er vandoor.

Twee verdachten zijn door de politie aangehouden. Daarbij zijn een aantal waarschuwingsschoten gelost. Een derde verdachte wist te ontkomen. Diverse agenten op de grond en een helikopter vanuit de lucht hebben tevergeefs gezocht naar deze derde inzittende.

De twee aangehouden verdachten zijn mannen van 20 en 21 jaar uit Velsen-Noord. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en onderzoek.