Ajax-fan neergestoken in Napels

Ajax-fan neergestoken in Napels

Geplaatst op 11 oktober 2022, om 17:00 uur

NAPELS – Een supporter van Ajax is maandagavond neergestoken vlak voor zijn hotel in Napels. Hij heeft zich in een ziekenhuis laten behandelen en volgens een woordvoerder van de club uit Amsterdam maakt hij het naar omstandigheden goed. De verwachting is dat hij het uitduel van woensdag van zijn club tegen Napoli in de Champions League kan bijwonen.

Ajax verkocht ruim 2200 kaarten voor het duel in Stadio Diego Armando Maradona. De fans hebben van de leiding van de club uit Amsterdam het verzoek gekregen om geen clubkleuren te dragen en kinderen thuis te laten.

Hooligans van Napoli hebben een stevige reputatie. In het verleden zijn uitsupporters in Napels vaker doelwit van geweldplegingen geweest. Als fans van Ajax willen, dan kunnen ze woensdag zo’n drie uur voor de wedstrijd gezamenlijk naar het stadion reizen. Bussen rijden uit veiligheidsoverwegingen wel bijna een uur om.

Door: ANP