Aantal opgenomen mensen met corona stijgt naar ruim 1100

Aantal opgenomen mensen met corona stijgt naar ruim 1100

Geplaatst op 10 oktober 2022, om 14:51 uur

ZEIST – Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, is in het weekeinde snel toegenomen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1126 positief geteste mensen. Dat is het hoogste aantal sinds 20 juli.

Op zaterdagen, zondagen en feestdagen werkt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) de ziekenhuiscijfers niet bij. Afgelopen vrijdag stond de teller op in totaal 962 opgenomen mensen. Dat betekent dat er in het weekeinde 164 mensen meer zijn opgenomen dan het ziekenhuis hebben verlaten. Dat is de grootste weekendstijging sinds half maart.

Vorige week maandag lagen 842 positief geteste mensen in de ziekenhuizen. In een week tijd is het aantal opgenomen mensen met 284 toegenomen. Met name de verpleegafdelingen hebben het veel drukker gekregen.

Zomergolf
In de afgelopen dag zijn 171 positief geteste mensen nieuw opgenomen. Dat is de grootste instroom sinds 21 juli, tijdens de zomergolf van het coronavirus.

Precies een jaar geleden, op 10 oktober 2021, hadden ziekenhuizen 479 coronapatiënten onder hun hoede. Ongeveer een maand later, half november, was dat aantal gestegen tot boven de 2000.

De cijfers van het LCPS maken geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere gezondheidskwalen hadden en toevallig ook besmet bleken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hanteert dat onderscheid wel en ziet daadwerkelijk meer opnames door corona. Het instituut zegt dat de najaarsgolf is begonnen.

Door: ANP