UPDATE: Dode (20) bij aanrijding tussen Duitse touringcar en auto

UPDATE: Dode (20) bij aanrijding tussen Duitse touringcar en auto

Geplaatst op 9 oktober 2022, om 18:06 uur

BERGEN – Bij een ernstig verkeersongeluk tussen een auto en een Duitse touringcar op de N9 bij Bergen (Noord-Holland) is een 20-jarige inwoner van IJmuiden om het leven gekomen. Het gaat om de bestuurder van de auto.

Bij het ongeluk raakte de buschauffeur bekneld, zo meldt een politiewoordvoerder. Hij kon door de brandweer bevrijd worden en is nagekeken door ambulancepersoneel. Het is niet duidelijk hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

In de bus zaten ruim veertig Duitse passagiers. Volgens de politiewoordvoerder lijkt het er niet op dat zij gewond zijn. De passagiers hoeven ook niet naar een ziekenhuis voor controle en worden overgebracht naar een opvangplek.

De zware frontale aanrijding gebeurde rond 16.45 uur op de N9 ter hoogte van Koedijk. De weg blijft tot 23.00 uur in beide richtingen afgesloten tussen Bergen en Schoorl-Oost. Verkeer wordt omgeleid.

De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

foto’s: Inter Visual Studio

 

Door: ANP