Dode bij zwaar ongeluk A1: auto vliegt in de brand

Dode bij zwaar ongeluk A1: auto vliegt in de brand

Geplaatst op 9 oktober 2022, om 19:27 uur

VOORTHUIZEN – Op de A1 bij Voorthuizen heeft zondag aan het begin avond een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen meerdere voertuigen. Hierbij vloog één voertuig in brand. Een van de gewonden, een 84-jarige vrouw uit het Utrechtse Leerdam, overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Het ongeval werd rond 18:30 uur gemeld. De politie, tenminste vier ambulances en de brandweer werd met spoed opgeroepen. Ook werd na enige tijd de traumahelikopter gealarmeerd. Wat er precies is gebeurd en hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet bekend. Een van de slachtoffers is ter plekke gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw overleed aan haar verwondingen, meldt de brandweer Voorthuizen.

De snelweg A1 is momenteel volledig afgesloten in de richting van Amersfoort.

foto’s: Persbureau Heitink