Nederlander omgekomen door ongeval met boot bij Formentera

Nederlander omgekomen door ongeval met boot bij Formentera

Geplaatst op 6 oktober 2022, om 21:15 uur

FORMENTERA – Een 49-jarige Nederlander is donderdagochtend om het leven gekomen door een ongeval met een boot bij Formentera, dat deel uitmaakt van de Spaanse eilandengroep Balearen. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken na berichtgeving door Spaanse media.

De radiozender Cadena SER meldde dat er nog vijf andere Nederlanders in de boot zaten. Ook zij liepen verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen raakte zwaargewond, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. De gezondheidsautoriteiten op de Balearen lieten weten dat de man geopereerd moet worden.

Het ongeluk had omstreeks 03.45 uur plaats. Volgens de krant Diario de Ibiza voeren de Nederlanders met een rubberboot op de rotsachtige kust bij het plaatsje Caló de s’Oli. De hulpdiensten waren snel ter plekke, maar pogingen om de 49-jarige Nederlander te reanimeren waren tevergeefs.

foto boven: Pixabay