UPDATE: Grote brand verwoest kippenschuur: 30.000 kippen dood

UPDATE: Grote brand verwoest kippenschuur: 30.000 kippen dood

Geplaatst op 3 oktober 2022, om 17:13 uur

ASSEN– In een grote schuur achter op het terrein van een agrarisch bedrijf aan de Graswijk in Assen is maandagmiddag een grote brand uitgebroken. Bij deze brand kwamen naar schatting bijna 30.000 kippen om het leven.

De brand brak rond 16.25 uur door nog onbekende oorzaak uit en er werd direct groot opgeschaald. Meerdere brandweervoertuigen uit Assen en de wijde omgeving zijn bij de brand om te helpen met het bestrijden van de brand. Momenteel is de brand uitslaand en is de brandweer bezig met blussen, zo vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe.

Bijna 30.000 kippen dood
Zeker 28.500 kippen zijn bij de brand in de schuur omgekomen. Op het terrein staan nog twee andere loodsen met ongeveer 15.000 kippen, voor zover bekend hebben deze dieren het overleefd. De donkere rookpluimen waren in de omgeving goed te zien, onder andere vanaf de A28. De ruime omgeving van het bedrijf werd afgesloten voor verkeer, onder meer de afrit van de A28 bij Assen-Zuid. Ook de Oude Haarweg in Assen, die leidt naar de Graswijk, ging dicht.

De veiligheidsregio roept op om ramen en deuren gesloten te houden, en ventilatie uit te zetten. “Ga niet naar het gebied, geef hulpdiensten de ruimte.” De brandweer meldde rond 19:30 uur dat de brand onder controle was, maar dat zij nog wel lange tijd bezig zijn met nablussen.