Twee 17-jarige neergestoken in Amsterdam, steekpartijen mogelijk met elkaar te maken

Twee 17-jarige neergestoken in Amsterdam, steekpartijen mogelijk met elkaar te maken

Geplaatst op 1 oktober 2022, om 15:24 uur

AMSTERDAM – Op vrijdagavond hebben op de Houdringe en (vermoedelijk op) het Park Warnsborn/Mariendaal twee steekincidenten kort na elkaar plaatsgevonden. Of de twee geweldsincidenten een verband met elkaar hebben, wordt door de recherche onderzocht.

Rond 22.50 uur kwam een melding binnen dat op de Houdringe een vechtpartij op straat was geweest en hierbij één persoon gewond was geraakt. Toen de politieagenten arriveerden, troffen zij een 17-jarige jongeman aan met meerdere (steek)verwondingen. De jongeman werd nagekeken door het ambulancepersoneel en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis.

Tweede steekincident
Ongeveer tien minuten later ontving de politie een melding dat op het Lohuis een gewonde jongeman zou lopen. Het slachtoffer, een andere 17-jarige jongeman, bleek ook een steekwond te hebben. Dit slachtoffer zou in de omgeving van het Park Warnsborn/Mariendaal zijn neergestoken. Daarna liep het slachtoffer naar het Lohuis waar hij werd aangetroffen door de gealarmeerde agenten. Ook dit slachtoffer werd meegenomen naar het ziekenhuis. 

Getuigen en beelden gezocht
Op dit moment is het nog onduidelijk wat zich voorafgaand aan de steekincidenten heeft afgespeeld en wie hierbij betrokken zijn. De recherche heeft beide zaken in onderzoek maar kan (nog) niet stellen dat beide incidenten met elkaar te maken hebben. Dit wordt uiteraard wel meegenomen en onderzocht. De recherche kan daarbij de hulp van het publiek goed gebruiken. Heeft u vrijdagavond tussen 22.30 en 23.00 uur iets gezien in de omgeving van de Houdringe/Park Warnsborn/Mariendaal en/of het Lohuis? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche.