Bestuurder voor de tiende keer betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs

Bestuurder voor de tiende keer betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs

Geplaatst op 1 oktober 2022, om 15:21 uur

KAPELLE – Een 26-jarige man uit Utrecht is zaterdagochtend 05.50 uur op de Kloosterpoort aangehouden ter zake rijden zonder geldig rijbewijs. Zijn bestelauto is in beslag genomen omdat het de tiende keer is dat hij is betrapt op het besturen van een (bestel) auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard en / of is ingevorderd.

De bestuurder werd door de politie aan de kant gezet vanwege een ANPR-hit op de A-58.  Hij gedroeg zich tijdens de controle zo recalcitrant door te gillen en te krijsen dat de agenten hem aanhielden om op het politiebureau rustig alle formaliteiten af te kunnen handelen. Aan de officier van justitie wordt gevraagd om de auto vanwege de recidive verbeurd te verklaren. De auto staat weliswaar op naam van een broer van de verdachte maar diens rijbewijs is volledig ongeldig verklaard. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.