Aantal opnames van patiënten met coronavirus stijgt verder

Aantal opnames van patiënten met coronavirus stijgt verder

Geplaatst op 28 september 2022, om 16:13 uur

NEDERLAND – De stijging van het aantal patiënten met het coronavirus in Nederlandse ziekenhuizen zet door. Het aantal nieuwe opnames lag de afgelopen 24 uur weer iets hoger dan in het etmaal daarvoor.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) kwamen op verpleegafdelingen 118 nieuwe patiënten binnen die het virus hebben opgelopen. Dat zijn er vijf meer dan dinsdag en het hoogste aantal sinds 2 augustus.

Op intensive cares waren zes nieuwe opnames, maar daar blijft het totale aantal ernstig zieke coronapatiënten vooralsnog laag: het zijn er nu 31. In totaal liggen volgens de registraties nu 658 mensen in het ziekenhuis die positief hebben getest op het virus. Dat zijn er 27 meer dan dinsdag.

Het LCPS maakt in de cijfers geen onderscheid tussen mensen die door hun coronabesmetting in het ziekenhuis belandden en mensen die voor iets anders naar het ziekenhuis moesten en eenmaal daar ook corona bleken te hebben.